Vragen op een rij

Natuurlijk heeft u vragen als u de aanschaf van een traplift overweegt. In de loop der jaren hebben wij al veel vragen van klanten gekregen. Deze hebben we op een rij gezet voor u, met alle antwoorden erbij. Misschien kunt u hier alvast extra informatie uit halen.

Heeft u een vraag die u hier niet tegenkomt, of waar u meer informatie over wilt? U kunt ons altijd bellen op 0800 90662. Of vul het online vragenformulier in. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden:

Kost een advies of offerte geld?

Een offerte en advies bij u thuis zijn geheel gratis en vrijblijvend.

terug naar boven

Maakt een traplift lawaai?

Omdat alle Mobilae trapliften uitgevoerd zijn met een elektromotor die op accu werkt zijn ze vrijwel geruisloos. U kunt genieten van een soepele en stille rit. De stilste lift is de K7.

terug naar boven

Hoe lang is de garantie op een traplift?

Mobilae geeft standaard 24 maanden garantie op elke nieuwe traplift. Ook kunt u kiezen voor 7 jaar extra garantie. In totaal dus 10 jaar.

terug naar boven

Geeft u ook onderhoudsservice als ik geen servicecontract heb?

Ja. Bij een defecte traplift komt één van onze monteurs langs, zelfs als u geen servicecontract heeft. In een dergelijk geval wordt de rekening ter plaatse opgemaakt. Het is wel belangrijk te weten dat onderhoud voor uw eigen veiligheid is en preventief werkt. De fabrikanten schrijven dit dan ook voor

terug naar boven

Waar wordt de traplift op de trap gemonteerd?

Mobilae levert verschillende merken trapliften. Alle merken worden aan de wand of de traptreden gemonteerd.

terug naar boven

Welke onderhoudscontracten zijn er na het 2e garantiejaar af te sluiten?

U krijgt van ons informatie over welke onderhoudsabonnementen u kunt kiezen. De serviceafdeling neemt hierover contact met u op. U kunt de keuze maken voor het pakket dat het beste bij u past.

terug naar boven

Hoe lang duurt de installatie van een traplift?

Een Mobilae traplift wordt binnen enkele uren geïnstalleerd. U heeft hier dus nauwelijks last van. Verder wordt er geen rommel achter gelaten. De installateur neemt al het verpakkingsmateriaal weer mee. Verder legt hij u uitvoerig de werking van de traplift uit en test hij deze samen met u voordat hij weer weg gaat.

terug naar boven

Wat gebeurt er als er een stroomuitval is?

Alle Mobilae trapliften werken op een accu. Dus ook wanneer er een stroomuitval is kunt u van uw traplift gebruik maken. Wanneer u als optie een elektrisch bedienbare zitting heeft gekozen, zult u deze, wanneer er stroomuitval is, handmatig moeten draaien.

terug naar boven

Zijn er ook trapliften voor smalle trappen?

Mobilae heeft trappen voor erg smalle trappen. De Himalaya 2 bijvoorbeeld is zeer geschikt voor smalle trappen. Al voor een trap vanaf 65cm. De zitting draait met de rit mee.

terug naar boven

Zijn er ook trapliften voor trappen met bordessen?

Ja, Mobilae levert trapliften voor trappen met bordessen. De rail kan aan de binnenzijde of buitenzijde van de trap geïnstalleerd worden.

terug naar boven

Kan een Mobilae traplift in een bocht gemonteerd worden?

Mobilae heeft veel verschillende modellen trapliften voor trappen met bochten. Het maakt geen verschil welke kant de bocht uitgaat en of hij slechts 90 of 180 graden maakt. De traplift kan ook over meerdere verdiepingen geïnstalleerd worden. De rail wordt speciaal voor de trap gemaakt. De stoel kunt u zowel boven als beneden in de voor u gewenste positie zetten. Dit is handig wanneer u beperkte ruimte heeft.

terug naar boven

Ben ik verplicht om te kopen na een advies?

Nee. Mobilae komt geheel gratis en vrijblijvend langs. U krijgt antwoord op al uw vragen. Onze adviseur geeft u een uitgebreid advies over welke lift voor uw trap geschikt zou zijn. Verder heeft u geen enkele koopverplichting. Zoals gezegd, het advies is geheel vrijblijvend.

terug naar boven

Hoe werkt het met de stroomtoevoer van een traplift?

Onze trapliften werken op accu's maar vereisen wel een stopcontact beneden of bovenaan de trap zodat ze opgeladen kunnen worden. Onze elektriciëns zorgen ervoor dat deze op de handigste plek zit voordat de traplift geïnstalleerd wordt.

terug naar boven

Hoe lang gaat een accu mee?

Afhankelijk van hoe intens u een traplift gebruikt en de accu oplaadt kan een accu tot 4 jaar meegaan.

terug naar boven

Hoe wordt een accu opgeladen?

De accu wordt opgeladen als u de traplift in de parkeerstand zet. Er zijn ook enkele trapliften leverbaar waar de accu zich in de rail bevind. Hierdoor kunnen deze op vrijwel elk punt op de rail opgeladen worden.

terug naar boven

Wat voor onderhoudsabonnementen heeft u?

Wij bieden diverse soorten service contracten aan. el onze servicedienst voor meer informatie.

terug naar boven

Wat kan ik doen als ik mijn traplift niet meer gebruik?

Mobilae kan u adviseren over de verkoop van uw traplift. Neem hiervoor contact op met onze serviceafdeling.

terug naar boven

Heeft u ook trapliften die verhuurd worden?

Ja. Soms voelt het beter voor een klant om een traplift te huren. Mobilae verhuurt trapliften voor rechte trappen. Meestal zijn deze trapliften gereconditioneerd. Hierdoor is de kleur keuze beperkt. U kunt al een traplift huren vanaf € 79,- per maand.

terug naar boven

Verkoopt u ook gebruikte trapliften?

Mobilae kan goede tweedehands trapliften leveren. Deze trapliften voldoen aan alle veiligheidseisen en zijn uitvoerig getest. Soms is het nodig om een nieuwe rail te maken, vooral bij trapliften met bochten. Bij rechte trapliften kan vaak een al eerder gebruikte rail gebruikt worden.

terug naar boven

Aan welke veiligheidseisen moet een traplift voldoen?

Alle Mobilae trapliften voldoen aan de strenge eisen en richtlijnen die in Europa gelden. Enkele trapliften zijn zelf TÜV gecertificeerd. Ze worden uitvoerig getest en geanalyseerd.

terug naar boven

Wat zijn de kosten van een traplift?

U heeft bij Mobilae al een rechte traplift vanaf € 3450,-. Een traplift met bocht heeft u al vanaf € 7750,- Alle trapliften met bocht worden speciaal op maat gemaakt en de prijs verschilt naar gelang de afmetingen van.

terug naar boven